Tehnologie

Tehnologie Productie

Un aspect foarte important in cadrul realizarii produselor, il reprezinta tehnologiile de productie ce reprezinta standarde in industria de profil, sau tehnologii dezvoltate de noi, prin experientele precedente si personale acumulate.

LEMN MASIV

Pentru lemnul masiv sau stratificat avem tehnologii de presare, stratificare, frezare-imbinare care asigura o calitate impecabila oricarui produs sau subansamblu ce iese pe usa atelierului. Alegerea materialelor este de asemenea o parte foarte importanta, el trebuie sa aiba aproximativ aceeasi varsta daca face parte dintr-un singur produs, imbinarile dintre elemente se fac pe pozitiv -negativ pentru a anula orice tensiuni in lemn, atelierul nostru fiind singurul care realizeaza , de exemplu usi din lemn masiv nestratificat, lucru destul de greu de realizat fara o cunoastere perfecta a contragerii lemnului si asezarii fiecarui subansamblu in cadrul produsului.

Alegerea desenului fibrelor se face tinand cont de estetica produsului, neexistand diferente mari decat daca acest lucru este stabilit inainte.

Tipurile de frezari pentru muchii sau fronturi sunt practic infinite, atelierul avand posibilitatea de a combina frezarile intre ele , sau de a le realiza pe masini CNC.

Pregatirea suprafetelor se face gradual cu foarte multe granulatii de abrazive, cu lana de otel in combinatie cu diferite produse chimice naturale, pentru ca ele sa fie foarte fine, iar la finisare fibra lemnului sa transpara foarte clar si curat. tipurile de esente folosite in fabricarea produselor este foarte mare, avem esente de stejar, pin nordic, frasin, plop, mar, nuc cires, fag, arin, mahon, ulm, mirt, sequoia(amboina), cerdu, afromosia, tek, bubinga, tei, abanos Madagascar, radacini de trandafir, nuc, plop, mirt, si multe altele ce pot fi aduse pentru orice comanda.

Dispunem de cunostinte si utilaje care pot transforma un lemn nou intr-unul antichizat, printr-un procedeu prin care pe o adancime de 2-3 mm fibra moale este eliminata, ramanand doar partea tare si , scoate in evidenta foarte mult fibra,prin aceasta lemnul devenind o experienta tactila tridimensionala.

STICLA

Sticla pe care noi o folosim este de diferite grosimi de la 3 mm la 19 mm, duplex cu grosimi de 33,1 mm, 44.1 mm, 55, 1 mm, matuirea sau sablarea se fac chimic, poate fi colorat in masa de le verde light la bronz sau poate avea irizati diamantate.

Putem sa realizam laminari de sticla cu grosimi foarte mari, securizare si finisare, gaurire, decupare pe masini CNC, curbare dupa raze prestabilite de la R445 mm la R6927 mm, emailari la rece in culori RAL.

Avem de asemenea posibilitatea de a lipi sticla cu lemnul, sticla cu metalul, sticla cu sticla, prin procedee de adezivare cu raze UV, extrem de durabile.Butonii de tragere de pe usile de sticla nu au prinderi mecanice,ei fiind lipiti prin acelasi procedeu.

METAL

Putem realiza intarsii din aur, argint, bronz, alama, cupru. in orice produs din lemn.Prin procedee chimice putem imbatrini metalul, il putem oxida, realizam pe metal diferite modele grafice, tot prin metode chimice, si putem combina metalele intre ele tot pentru realizarea unor modele grafice. Prinderile elementelor metalice se fac cu nituri estetice, sau invizibil.

COMPOZITE DIN LEMN

Dispunem de cel putin 40 de tipuri de compozite din lemn, MDF brut, MDF hidrofugat, placaj si MDF mulabil, placaj antiderapant, multistatificat, Wisa Die pentru realizari matrite pentru ambalaje, Panzerholtz de la 4 la 100 mm pentru sabloane, matrite , dispozitive pentru frezare(este extrem de rezistent, inclusiv la glont), placaj ignifug pt constructii speciale si compartimentari spatii de lucru, placaj constructii ambarcatiuni, firma noastra fiind una din putinele care realizeaza mobilier pentru ambarcatiuni, mdf furniruit cu cel putin 60 tipuri de furnir, panel furniruit sau nu.

Toate produsele respecta toate reglementarile in vigoare privind incleierea, rezistenta la presiune, foc, umiditate.

ACCESORII

Dispunem de contacte cu numerosi producatori si distribuitori de accesorii de mobilier precum Hafele UK- accesorii mobilier si usi, Geze- sisteme deschidere usi, Horton Brasses- accesorii alama si fier forjat, Whitechapel-accesorii alama clasice , Brass Light Gallery- obiecte iluminat, Jakob- sisteme prindere din inox.

Avem posibilitatea de a importa o multitudine de accesorii fara a fi conditionati de o anumita cantitate minima achizitionata sau de lipsa din stoc a anumitor produse, indiferent de locul din care vin acestea.

FINISARE

Produsele de finisare folosite sunt de o calitate exceptionala, pot fi pe baza de nitroceluloza, poliuretan, acrilic, pe baza de apa, folosim de asemenea si rasini epoxidice in combinatie cu alte produse pentru realizarea finisajelor la ambarcatiuni sau mobilier de baie.

O parte importanta a produselor noaste este finisata cu ulei de cedru, de tung, ceara de albine si terebentina, pentru un finisaj natural , dar care trebuie intretinut din timp in timp de catre client.